دسته‌بندی نشده

تفاوت اصلی زیره سیاه و سبز

تفاوت‌های اصلی بین زیره سبز و زیره سیاه که از نظر ظاهری، عطر و طعم، خواص دارویی و کاربردها با هم فرق دارند، به شرح زیر است:

تفاوت‌های ظاهری و عطر و طعم:

زیره سیاه: باریک‌تر، کشیده‌تر و دارای عطر و بوی بیشتری است. طعم آن شبیه به شیرین بیان است و از نظر ظاهری به گیاهان انیسون و رازیانه شباهت دارد.

زیره سبز: کوتاه‌تر، حجیم‌تر و عطر کمتری نسبت به زیره سیاه دارد. طعم آن تلخ و زمینی است و مزه‌ای تندتر دارد.

 

 

تفاوت در گیاه‌شناسی:  زیره سبز: میوه خشک شده گیاه Cuminum cyminum است.

زیره سیاه: میوه خشک شده گیاه Carum carvi است و با نام‌های دیگری مانند زیره کرمانی، شاه زیره و زیره کوهی نیز شناخته می‌شود.

عمر گیاه:  زیره سیاه یک گیاه دوساله است، در حالی که زیره سبز یک گیاه یک‌ساله محسوب می‌شود.

خواص و کاربردها:

زیره سیاه:

1. برای رفع و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی و مشکلات گوارشی مفید است.

2.ترکیبات فیتوسترول موجود در آن مانع از جذب کلسترول به خون می‌شود.

3.دارای اتردوپترولی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی است که در جلوگیری از بروز سرطان مؤثر است.

4.در تهیه غذاهای بین‌المللی، نان چاودار، نان تست فرانسوی، کیک، کلوچه و سوسیس خانگی استفاده می‌شود.

5.طبع بسیار گرم و خشک دارد و خواصی چون مدر، بادشکن، مقوی، زیادکننده شیر، قاعده‌آور، نیرودهنده، ضد کرم، هضم‌کننده، ضد تشنج، قابض و معرق دارد.

6.دارای مقدار زیادی کارون است که در نابود کردن کرم‌های انگلی معده مؤثر است .

7.آنتی‌اکسیدان فراوان در آن از ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و ام‌اس محافظت می‌کند.

زیره سبز:

1.برای درمان بی‌اشتهایی کاربرد دارد.

2.خاصیت چربی‌سوزی زیادی دارد و در کاهش وزن مؤثر است.

3.خاصیت ضد سرطانی آن ثابت شده است.

4.در تهیه غذاهای مکزیکی، هندی و پاکستانی استفاده می‌شود.

5.یکی از اجزای اصلی ادویه گرام ماسالا و پودر کاری است.

6.به دلیل فیبر بالا به کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن کمک می‌کند.

خواص لاغری:

در مورد لاغری، هر دو نوع زیره سبز و سیاه برای کاهش وزن مفید هستند و اثربخشی آن‌ها به هم نزدیک است.

هر دو دارای فیبر بالا هستند و به کاهش اشتها و افزایش متابولیسم کمک می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *